nu nieuw - de Wood-Mizer Onlineshop voor Nederland en België

Deze pagina afdrukken Toevoegen om te vergelijken

MP360 Vierzijdige schaafmachine

Out of stock
Veelzijdig en zeer productief

Krachtige vierzijdige schaafmachine met 4 freesassen, 5 afzonderlijke motoren en variabele voeding, die robuustheid en stabiliteit biedt met een compact ontwerp en een hoog bedieningsgemak.

Voordelen
  • Made in Europe
Beschrijving MP360 Vierzijdige schaafmachine

De MP360 is een stabiele, robuuste en ongelooflijk veelzijdige schaafmachine voor lijsten, profielen en balken. De machine is een aanwinst voor elke houtbewerker en houtverwerkingsbedrijf, want met deze machine maakt u zowel kleine, fijne fotolijstjes als dikke balken voor een blokhut.

De MP365 is een verder ontwikkelde versie van de MP360. Uniek aan deze machine is de vijfde as, die 270° kan worden gedraaid. Zo kan een werkstuk ook van bovenaf, van onderaf, van de zijkant of onder een hoek worden bewerkt. De as kan worden gebruikt voor een snijkop of borstels, schuurrollen of vingerfrezen. Het omzetten kost weinig tijd, zodat u bijvoorbeeld snel kunt overschakelen van eenvoudige vierzijdige bewerkingen naar profileren.

De robuuste gietijzeren tafel is stevig bevestigd op een stabiel stalen chassis waarop de onderbeitel, de zijspillen en de geïntegreerde aanvoer- en afvoertafel zijn aangebracht. Dit zorgt voor een trillingsvrije werking. Bovenas en de aanvoerrollen hebben een afzonderlijke constructie die met sterke trapeziumvormige stangen aan de gietijzeren tafel is bevestigd. Bij het schaven van kleine diktes, zoals platen of lijsten staat de as van het bovenmes vlak boven de gietijzeren tafel. Als er dikke balken worden verwerkt wordt de bovenste as omhoog gebracht. De machine wordt zowel binnen als buiten verhoogd, maar de werkhoogte blijft altijd hetzelfde. De schaafhoogte kan tot maximaal 230 mm worden vergroot. Vanuit de fabriek is de MP360 is al voorzien van rechte messen, dus hij kan onmiddellijk worden gebruikt. De schaaf is bedoeld voor stationair gebruik. Indien nodig, zoals bijvoorbeeld in kleine ruimtes, kunnen er wielen worden gemonteerd om de machine mobiel te maken.

De aan- en afvoertafels zijn ingesteld op een vaste hoogte en kunnen eenvoudig worden uitgebreid met extra tafels of rollenbanen om lang hout beter te kunnen hanteren. De machine heeft voor elke as een aparte motor. De vier bladassen alsmede de aanvoer die variabel kan worden ingesteld tot 15 m/min worden centraal op het stevige, overzichtelijke bedieningspaneel bediend. Er is een extra schakelset voor bijvoorbeeld het bedienen van de afzuiging of de vijfde as bij de MP365 versie. De aanvoerzijde heeft een aanslagstop. Hoogte en breedte worden handmatig met een zwengel ingesteld. Dit is zeer eenvoudig dankzij een makkelijk af te lezen maataanduiding met 1/10 mm verdeling. De handmatige instelling maakt de machine betrouwbaar en minder gevoelig voor storingen. De hendels voor de onderste beitel en de aanslag zijn gemakkelijk bereikbaar geplaatst op de aanvoertafel. Alle regelaars bevinden zich aan één zijde van de machine, zodat deze om ruimte te besparen tegen een wand kan worden geplaatst.

Read More
Videos MP360 Vierzijdige schaafmachine
Kenmerken MP360 Vierzijdige schaafmachine
Meer Informatie MP360 Vierzijdige schaafmachine
Meer Informatie
4-zijdig schaven
Max. Breedte 350 mm
Hoogte 160 mm
2-zijdig schaven
Max. Breedte 410 mm
Hoogte 230 mm
Schaven
Max. Breedte 510 mm
Hoogte 230 mm
Functies & Opties
Aantal horizontale snijders 2
Aantal spindels 3
Aantal Zaagselafzuigpoorten 4
Venster Bekijken Yes
Opties Ondersteuningsrollen
Invoertafel 2m
Bordhek Verlengingen
Bovenste horizontale as
Diameter 88 mm
Breedte 510 mm
Capaciteit 5,5 kW
Toerental 6000rpm / 50Hz
Spaanderafvoer 8 / 4 mm
Max. profieldiepte 20 mm
Onderste horizontale as
Diameter 72 mm
Breedte 410 mm
Capaciteit 4 kW
Toerental 6000 rpm
Spaanderafvoer 0 / 4 mm
Max. profieldiepte 30 mm
Verticale schaafkoppen
Asdiameter 30 mm
Max. Hoogte 160 mm
Max. Diameter 140 mm
Capaciteit 3 kW (4 pk)
Toerental 6000 rpm
Snede/profieldiepte max. 30 mm
Omvang van de levering verticale koppen
Type TB90
Diameter 90 mm
Hoogte 40 mm
Type HSS
Breedte 50 mm
Elektrische aandrijving
Capaciteit 0,75 kW
Snelheid 3-15 m/min 50Hz
Aanvoerrollen 4 Staal + 1 Polyurethaan Rollen
5 Polyurethaan Rollen (Optioneel)
Afmetingen & gewicht
Lengte 2970 mm
Breedte 113 cm
Hoogte 143 cm
Gewicht 675 kg
Gewicht van de zending 740kg
Machinenormen & vereisten
Capaciteit 16,25 kW - 400 - 440 V, 32A
Elektrische vereisten 3-fasen, 400 V, 20-32 A
3-fasen, 230 V, 32-50 A
Diameter opvangpoort zaagsel 3 x 100 mm + 1 x 125 mm
Veiligheidsnormen CE
Vraag een offerte aan MP360 Vierzijdige schaafmachine