nu nieuw - de Wood-Mizer Onlineshop voor Nederland en België

WOOD-MIZER NEDERLAND en BELGIË (Vlaanderen) 

Maak kennis met Gerlo en Inge Breukers: houtzagers, bouwers – en sinds 2014 de nieuwe officiële importeur voor Wood-Mizer zaagmachines in Nederland en Vlaanderen. 
“Het werken met hout is altijd al mijn hobby geweest. Vroeger werkte ik bij mijn ouders in het loonbedrijf. In de wintermaanden was het daar meestal rustig. Mijn vader had voor de hobby wat houtbewerkingsmachines, daar werden dan wat kleine projectjes mee gemaakt. Ik ben me meer gaan verdiepen in het werken met hout en zelf ook dingen gaan maken. Om de wintermaanden op te vullen heb ik een Wood-Mizer LT40 zaagmachine die in de buurt te koop stond aangeschaft. Zo kon ik van boomstammen zelf het hout zagen en vervolgens een eindproduct maken. Eigenlijk is het zo begonnen, vertelt Gerlo.  Met de mobiele zaagmachine van Wood-Mizer kon ik houtprojecten voor aannemers en particulieren realiseren en tevens tuinhuisjes, schuttingen, veranda’s en nog veel meer op maat maken, allemaal met mijn eigen hout. We hebben toen besloten om van mijn hobby mijn werk te maken en ben voor mezelf begonnen. 

 

In het begin gebruikte Gerlo de zaagmachine alleen voor zijn eigen projecten, maar al snel merkte hij dat er in de omgeving vraag was naar mobiele diensten op het gebied van hout zagen. Naast zijn eigen werk zaagt hij ook hout voor anderen. Hiervoor gebruikt hij hout uit zijn eigen voorraad of boomstammen van de klant.  

 
In de 20 jaar dat hij inmiddels de houtzagerij heeft, is hij overgestapt op de Wood-Mizer LT70. Deze machine beschikt over een krachtige hydraulische stamverwerking en computergestuurde afstelmechanismen, waarmee elke plank precies zo gezaagd kan worden als gewenst. Gerlo heeft contact met de klanten, zaagt hout en bouwt, terwijl Inge hem ondersteunt bij het papierwerk en de administratie. 

 

 

“De verschillende werkzaamheden en de mogelijkheid om mijn eigen planning te volgen vind ik echt heerlijk”, aldus Gerlo. Zijn bedrijf is voornamelijk door mond-op-mondreclame gegroeid. Het ene project leidde tot het andere: doordat vrienden en familie van zijn klanten onder de indruk waren van zijn werk, kreeg hij daardoor ook steeds meer opdrachten. En omdat zijn werk plaatselijk georiënteerd is en heel divers, heeft de crisis geen invloed gehad op het aantal projecten.  

 
Wood-Mizer is in Nederland jarenlang vertegenwoordigd door Chris Dragt. Omdat Chris op het punt stond om met pensioen te gaan bracht hij Gerlo en Inge onder de aandacht van Wood-Mizer. Door de hoge kwaliteit van hun dienstverlening en de jarenlange ervaring met Wood-Mizer zaagmachines werden Gerlo en Inge uitgekozen om Wood-Mizer te vertegenwoordigen. Na een half jaar te hebben samengewerkt met Chris, om de overgang soepel te laten verlopen, hebben Gerlo en Inge per 1 juli 2014 het stokje van Chris overgenomen.

 

 

Gerlo en Inge zijn nu verantwoordelijk voor de verkoop en klantenservice van Wood-Mizer in Nederland en Vlaanderen. Hun verkoopkantoor is gevestigd in Haaksbergen in Oost-Nederland. 

Ze bieden een grote verscheidenheid aan Wood-Mizer-apparatuur aan, van zeer kleine zaagmachines voor persoonlijk gebruik tot industriële houtverwerkingsmachines met brede zaagbladen. Gerlo en Inge geloven echter dat de oranje serie zaagmachines van Wood-Mizer het best is toegesneden op de Nederlandse markt voor houtproductie. 

“Zaagmachines van Wood-Mizer bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding”, zegt Gerlo. “Je zaagt een aantal boomstammen op de gewenste maat en daarna kun je er van alles mee maken, zoals tuinhuisjes, schuttingen en schuren. Door je eigen hout te zagen, heb je je geld zo weer terugverdiend.” Hij heeft het 12 jaar zelf gedaan, dus hij spreekt uit ervaring! 

De oranje serie zaagmachines omvat kleine, voordelige zaagmachines voor hobbyisten en boeren, zoals de LT10 en de LT15. De modellen LT20, LT40 en LT70 zijn ontworpen voor uiteenlopende budgetten en taken. Het model dat Gerlo zelf gebruikt, de LT70, is een mobiele zaagmachine die   achter zijn terreinauto  kan  en  zo naar de klanten  meegenomen kan worden.

“Onze klanten zijn zeer divers”, legt Inge uit. “Zo hebben we boseigenaren die hout voor eigen gebruik willen zagen, tuinarchitecten, aannemers en mobiele zagerijen die hout voor anderen zagen. Veel van onze klanten doen goede zaken door hout op locatie voor anderen te verzagen, andere ondersteunen hun eigen werkzaamheden door met de zaagmachine hout voor hun eigen projecten te produceren.”

 

 

Gerlo en Inge zijn zeer verheugd met de nieuwe producten die Wood-Mizer telkens ontwikkeld omdat op deze manier nog meer mensen kunnen profiteren van de voordelen van het zelf verwerken van hout. In de afgelopen jaren zijn er diverse modellen voorzien van de WIDE uitvoering, om zo brede stammen goed te kunnen verwerken. Ook is er een complete lijn om gezaagd hout na te bewerken, zoals de vierzijdige schaafmachines van Wood-Mizer. 

 

 

“Iedereen die erover denkt een zaagmachine te kopen, is van harte welkom bij ons in Haaksbergen om de zaagmachines zelf te bekijken en een volledige demonstratie te krijgen”, aldus Gerlo. “Als je zelf de zaagmachine aan het werk ziet, krijg je een goed beeld van wat er allemaal kan.” 
“Mocht de klant na uitlevering nog vragen hebben, dan kan hij ons altijd even bellen of mailen”, zegt Gerlo. “Als de klant technische ondersteuning nodig heeft, kunnen we het probleem vaak via de telefoon oplossen. Als het een moeilijke storing betreft ga ik zelf naar de klant toe. Ook hebben we een grote voorraad reserveonderdelen, zodat men niet lang hoeft te wachten.” 

 
“Mensen die meer informatie over zaagmachines willen hebben, kunnen onze website bezoeken”, zegt Inge. “Er staan ook een heleboel video’s op YouTube. Natuurlijk kunnen klanten ons ook bellen of een afspraak met ons maken. We zullen onze eigen jarenlange ervaring als gebruiker van Wood-Mizer en ondernemer graag met hen delen.” 
“Ik ben in de 20 jaar als klant geen andere fabrikant van zaagmachines tegengekomen die zulke goede technische ondersteuning en onderdelenservice biedt als Wood-Mizer”, aldus Gerlo. “Want zowel voor als na de aanschaf stelt Wood-Mizer haar klanten altijd centraal!”