nu nieuw - de Wood-Mizer Onlineshop voor Nederland en België

Wood-Mizer wereldwijd

Wood-Mizer is een toonaangevende fabrikant van houtverwerkingsapparatuur met een sterke focus op innovatieve zagerijproducten.

Van bos tot eindvorm biedt Wood-Mizer een uitgebreid gamma machines, waaronder smalband- en industriezagerijen, breedbandzagerijen, kantbanken, droogkamers, schaafmachines en freesmachines. Bijpassende materiaalbehandelingsoplossingen, zaagbanden en slijp- en instelapparatuur zijn beschikbaar voor houtbewerkers over de hele wereld.

Grondbeginselen

In 1982 begon Wood-Mizer in de garage van een uitvinder in Indiana, USA, en werd de eerste mobiele lintzaagmolen geproduceerd.
De oprichters van Wood-Mizer geloofden sterk in hun morele verantwoordelijkheid tegenover klanten, werknemers en het milieu. Hun filosofie van bedrijfsethiek is na al die jaren niet veranderd, ook al is de onderneming geografisch en cultureel enorm gegroeid.

Wereldwijde klantenservice

Wood-Mizer zet zich in voor het succes van zijn klanten. Onze verkoop- en serviceteams bieden wereldwijd advies en lokale service met vele jaren ervaring op diverse markten.

Wood-Mizer ondersteunt dealers en klanten met kantoren op vijf continenten: de VS, Canada, Costa Rica, Polen, het VK, Frankrijk, Roemenië, Duitsland, Zuid-Afrika en Mexico.

Met meer dan 100 dealers over de hele wereld kunnen klanten er zeker van zijn dat zij product service en reserveonderdelen krijgen, ongeacht waar u zich bevindt.

Productie

Wood-Mizer heeft zijn belangrijkste productievestigingen in de VS en Polen met in totaal meer dan 1.000 werknemers.

Eersteklas staal en onderdelen van de hoogste kwaliteit zijn van het grootste belang voor de fabricagenormen en de enorme verticale integratie van Wood-Mizer. In alle afdelingen worden de principes van Lean Manufacturing en Continuous Improvement toegepast om voortdurend nieuwe manieren te vinden om processen, kwaliteit en snelheid te verbeteren.

Strenge kwaliteitscontroles en voortdurende verbetering worden in elke productiefase doorgevoerd, van het eerste ontwerp en de ontwikkeling tot de uiteindelijke assemblage van elke eenheid.

People

De klanten van Wood-Mizer zijn vaak kleine bedrijven die hout zagen voor hun eigen specifieke behoeften en projecten, naast de ondersteuning van hun loonsnijbedrijven.

Daarbij laten zij hun plaatselijke economieën actief groeien, creëren zij banen en verbeteren zij de levensstandaard - in alle delen van de wereld.

Wood-Mizer is de som van onze getalenteerde en diverse werknemers, van wie velen al vanaf het begin bij het bedrijf werken. Het is geweldig om mensen te vinden die onze ethos en passie delen, en die ons helpen een positieve werkplek te creëren waar ideeën welkom zijn en mensen gewaardeerd worden.

Samen groeien

Wood-Mizer blijft de ontwikkeling van nieuwe producten en de uitbreiding van ons wereldwijde verkoop- en ondersteuningsnetwerk stimuleren. Wij staan onze klanten bij met advies, producten en ondersteuning om ook hun succes te verzekeren.

Wood-Mizer klanten krijgen niet zomaar een machine, ze worden deel van de Wood-Mizer familie. Laten we samen groeien!