nu nieuw - de Wood-Mizer Onlineshop voor Nederland en België

Elektronische zaagdikte instelling

Bij het zagen van hout komt altijd veel meten en rekenen kijken, wat de productie vertraagt. De elektronische zaagdikte calculator neemt deze taken over en zorgt voor een snelle werkgang door precisie en snelheid bij het instellen van de zaaghoogte.

Setworks
Setworks

SW10 zaagdikte calculator


Robuuste en betaalbare zaagdikte calculator voor zagen met verbrandings- of elektromotoren. Hij verhoogt de precisiewerking en productiviteit van de zaag aanzienlijk door snel en betrouwbaar de volgende zaagsnede in te stellen.


Setworks

ACCUSET


De Accuset is nog uitgebreider ten opzichte van de SW10 en PLC Setworks door naast 16 programmeerbare metingen ook 4 bedrijfsmodi te bieden.

•Manuele stand - het systeem werkt alleen manueel
•Auto omhoog/auto omlaag modus - bij elke bediening van de hoogteverstelling gaat de zaagkop met de geprogrammeerde maat omhoog of omlaag
•Patroonmodus - 16 standaard zaagdiktes kunnen in het systeem vastgezet worden
•Referentiestand - het systeem behoudt de laatst ingevoerde waarde, ook na het draaien van het hout, praktisch bij het zagen van vierkant gekantrecht hout


Setworks

PLC- Zaagdiktecomputer


Verkrijgbaar voor zagen met elektrische motor. Twee zaagdiktes kunnen gemakkelijk door de operator worden geprogrammeerd en met een druk op de knop weer worden opgeroepen. De mogelijkheid om de meest gebruikte maten op te slaan maakt het instellen van de zaagkop veel gemakkelijker, preciezer en sneller. De PLC zaagdiktecomputer kent de boven- en ondergrenzen van de zaagkop en heeft een ingebouwde calculator met verwijzing naar het zaagbed. Dit betekent dat de juiste hoogte voor de eerste zaagsnede automatisch benaderd wordt, zodat de laatste plank of het laatste vierkante hout ook de juiste dikte heeft.


Setworks

SW PLC2


Is een zaagdikte instelling die de zaagkop automatisch met de ingestelde hoeveelheid laat zakken. Het is een verdere ontwikkeling met meer functies, zodat nog ingewikkeldere zaagpatronen automatisch kunnen worden uitgevoerd.

Voorsnijder

De schors van de boomstam is vaak vervuild met zand en stenen. Om het zaagblad te beschermen en de levensduur te verlengen, is het raadzaam een voorsnijder te gebruiken die vóór de snede de schors met het aanhangende vuil verwijdert. Dit bespaart tijd en geld omdat de band niet zo vaak vervangen hoeft te worden.
De voorsnijder is verkrijgbaar voor bijna alle zagen. Een voorsnijder kan niet op de LX50 en de LT15Start worden gemonteerd.
Elke LT15Classic en LT20 is voorbereid voor de installatie van een voorsnijder. Aanpassing achteraf is dus geen probleem.

Debarker

LubeMizer riemreinigingssysteem

Zonder goede smering van de band zijn sommige houtsoorten moeilijk te zagen, omdat de hars aan de band blijft kleven en de zaagkwaliteit beïnvloedt. Het LubeMizer systeem wordt met een intervalschakelaar ingesteld tussen twee en tien l/u. In continubedrijf kunnen extreem harsrijke houtsoorten gezaagd worden met maximaal 38 l/u. Het LubeMizer systeem is een zeer effectieve manier om de band te reinigen. Met het systeem worden beide kanten van de riem besproeid, zodat hij tegelijk gesmeerd en gereinigd wordt. Verkrijgbaar vanaf de LT40.

LubeMizer additieven - biologisch afbreekbaar toevoegmiddel voor water . 400ml per tankvulling zorgt voor een optimale reiniging van de band. 1 liter concentraat is voldoende voor ca. 50 liter water.

LubeMizer

Kantelhaak

Kantelhaken zijn essentieel bij het werken met boomstammen. Het zijn traditionele houthakkerswerktuigen en ze worden gebruikt om boomstammen te draaien, op te tillen en te verplaatsen. De tangen van onze kantelhaken hebben een extra grote opening, zodat wegglijden wordt voorkomen. De 1,2 m lange steel is gemaakt van essenhout. De kantelhaak is vooral belangrijk bij het werken met manuele zagen.

Wendehaken

Afdekhoes

Bescherm uw investering tegen de weersomstandigheden met een hoes. Er is een afdekking voor bijna alle zaagmodellen die de zaagkop, de motor en, met vaardigheid, het bedieningspaneel bedekt. De hoes is gemaakt van een licht geweven folie, vergelijkbaar met wat je in bouwmarkten krijgt. Het is niet geschikt voor vervoer over de weg. Het deksel is met ten minste 6 elastiekjes aan de zaag bevestigd.

Sawmill Headef Cover

A-vormige bedrails

Om de segmenten tegen slijtage en het hout tegen verkleuring te beschermen, is het raadzaam achteraf roestvast stalen rails aan te brengen. A-bed rails zijn ontwikkeld om nauwkeurig op maat te zagen. Ze hebben een smal contactoppervlak, waar de spanen bij het draaien niet op blijven liggen.

A-Bettschienen

Mobiliteitspakket

Om van een stationaire zaag een mobiele zagerij te maken, heb je een mobiliteitspakket nodig. De LT15 START en CLASSIC kunnen vanaf bouwjaar 10/2020 achteraf van een mobiliteitspakket voorzien worden en zijn ook verkrijgbaar als mobiele zaagmachines. Verder zijn de LT20, LT40 en LT70 modellen en de LT40WIDE verkrijgbaar als mobiele zaagmachines.

Trailer

Stationair bedieningspaneel

Bij een stationair bedieningspaneel wordt de kabel boven het werkgebied geplaatst met een kabelgeleider. Deze is verkrijgbaar voor alle zagen met een elektrische motor vanaf de LT20.

Wendehaken

Extra stamklem

Om boomstammen optimaal vast te zetten, zijn boomstamklemmen nodig. Deze worden standaard bij alle Wood-Mizer zagen geleverd. Als je echter een extra stamklem nodig hebt, kun je deze achteraf monteren voor de LT15 START, LT15 CLASSIC en de LX50.

Wendehaken

RVS afdekstrips

Ze beschermen niet alleen het lakwerk van de segmenten tegen krassen, maar voorkomen ook verkleuring door hout dat looizuur bevat.

Wendehaken

Wig voor het uitrichten van boomstammen

Deze wordt geleverd bij de segmentbedzaagmachines LX50 tot LT15 CLASSIC en WIDE. Deze wig brengt het dunne uiteinde van de boomstam omhoog, zodat hij perfect uitgelijnd is bij het zagen en optimaal benut kan worden.

Ausgleichskeil

Slinger stamuitrichter

Als de balanceerwig je te veel gedoe is, kun je een stamuitrichter op je zaag monteren om te zwengelen. Dit kan voortdurend opgeschroefd worden en is daarom wat gemakkelijker in gebruik.

Wendehaken

Trekklemmen

Het zagen van gespannen hout is vaak lastig omdat je het niet altijd goed vast kunt klemmen. Tot 3 klemmen kunnen op het zaagbed van de LT20 tot LT70 hydraulische zagen gemonteerd worden en trekken de boomstam naar beneden op het zaagbed, zodat hij nauwkeurig op maat gezaagd kan worden.

Wendehaken

Laser weergave

Voor zagen die in een hal gebruikt worden. Een laserlijn geeft aan waar de volgende snede gemaakt zal worden.
De laserindicator kan achteraf gemonteerd worden op zagen met 12V batterij (niet beschikbaar voor LT20, LT15, LT10 en LX50). Het is niet aan te bevelen om buiten te werken omdat het scherm moeilijk te zien is.

Laser

Elektrische koppeling

De automatische koppeling is een echt gemak bij het zagen met benzine- of dieselmotoren. Met een kleine beweging van de schakelaar wordt de koppeling geactiveerd en de motor op snelheid gebracht. Als je de schakelaar in de andere richting indrukt, stopt de riem en gaat de motor in neutraal.
Niet verkrijgbaar voor LT20, LT15, LT10 en LX50 zagen.

Clutch

Elektrische hoogteverstelling

De elektrische hoogteverstelling is standaard op zaagmachines vanaf de LT15CLASSIC en is de basisvoorwaarde voor de montage van een zaagdikte-rekenmachine. De zaagkop beweegt omhoog of omlaag met een druk op de knop. Zonder een zaagdikte calculator wordt de zaaghoogte nog steeds ingesteld met de schaalverdeling op het display.

Höhenverstellung

Elektrische aandrijving

De elektrische aandrijving vergemakkelijkt het zagen bij veel zaagsneden en is standaard op LT20B modellen en hoger (optioneel op LT155CLASSIC). Een draaischakelaar zorgt voor een traploze regeling van de zaagsnelheid.

Sawmill Headef Cover

Bedverlengingen

Mobiele en stationaire zagerijen van Wood-Mizer kunnen bijna oneindig uitgebreid worden. Er zijn bedsegmenten voor de LX50, LX250 en LT15 serie en trapeziumvormige bedden voor de LT20 serie, LT40 serie en LT70 serie.
Er is ook een onderscheid tussen manuele verlengstukken en hydraulische verlengstukken.

Verlängerung
LX50 Verlängerung

Bedverlenging voor de LX50


De zaaglengte van deze machines kan ook verlengd worden met extra segmenten, elk 1,53 m lang.


LT15-Verlängerung

Bedverlenging voor de LT10 en LT15 series


Verlengingen van 1,95 m en 2,7 m zijn verkrijgbaar voor machines van de LT10 en LT15 serie. Ook hier kan de zaaglengte bijna oneindig verlengd worden.


Setworks

Bedverlenging voor segmentbedzaag LT20B


De zaaglengte van deze machines kan ook verlengd worden met extra segmenten van elk 2 m.


LX250 extension

Bedverlenging voor de LX250


De LX250 kan verlengd worden met 1,85 m lange extra segmenten om de zaaglengte te vergroten.


Setworks

Bedverlengingen voor LT20, LT40 en LT70 series


De mobiele en stationaire zaagmachines van de LT20, LT40 en LT70 serie kunnen net als andere modellen uitgebreid worden.
Het enige waar je hier rekening mee moet houden is of je hydraulische of manuele verlengstukken wilt.
Als je een nieuwe zagerij koopt, is het aan te bevelen om hydraulische verlengstukken te gebruiken, want achteraf hydraulische verlengstukken monteren is erg duur en tijdrovend. Hier moet je bij aankoop direct beslissen en goed nadenken over de vereiste zaaglengte.
Als je al een mobiele of stationaire zaag hebt, kun je gemakkelijk achteraf manuele verlengstukken monteren.

MANUEEL HANTEREN VAN BOOMSTAMMEN
De zaaglengte van een Wood-Mizer zaag is niet beperkt tot de lengte van het frame. Alle zagen kunnen tot bijna elke lengte verlengd worden met elementen van 0,5m, 0,9m, 1,8m, 3,6m of 7,2m.
Bedverlengingen worden niet alleen gebruikt om extra lange boomstammen te zagen.

HYDRAULISCHE BOOMSTAMBEHANDELING
Hydraulische bedverlengingen zijn verkrijgbaar voor LT20, LT40 en LT70 elektrische zagen met "M" bed.

 

Hydraulische stamhantering uitrusting voor 3.60m verlengingen

 Stamhantering - symbolen pakket 12M  12H1 12H2 12H3 12H4 12H5 12H6
  Handmatige zijsteun 2            
 Handmatige klem 1            
 Hydraulische zijsteunen   2 2 2 2 2 2
 Uitrichtrol     1 1 1 1 2
 Stamklem       1 1 1 1
 Stamdraaier         1 1 1
 Trekklem           1 1
 Stamondersteuning 1            
 Hydraulische zijsteun voor "M" bed 1 1 1 1      Hydraulische stamhantering uitrusting voor 7,20 m verlengingen

 Stamhantering - symbolen pakket 24M  24H1 24H2 24H3 24H4 24H5 24H6
 Handmatige zijsteun 3            
 Handmatige klem 1            
  Hydraulische zijsteunen   3 3 3 3 3 3
 Uitrichtrol     1 1 1 1 2
 Stamklem       1 1 1 1
 Stamdraaier         1 1 1
 Trekklem           1 1
 Stamondersteuning 1            

 

Nog meer accessoires en merchandise zijn verkrijgbaar in de catalogus voor fans