nu nieuw - de Wood-Mizer Onlineshop voor Nederland en België

Verhalen Over Houtzagers​

Traditioneel bedrijf met houtzagerij

Andreas Piehl runt al generaties lang een boerderij in Barnitz, gespecialiseerd in de veeteelt. Hij breidde het bedrijf uit door een naburige boerderij over te nemen en een zagerij toe te voegen. Andreas investeerde in Wood-Mizer-zaagmachines en breidde zijn bedrijf uit met houthandel, ondersteund door zijn familie. Zijn zoon Max zet de traditie voort.

Wat een LX50 kan doen in het Duitse Rijnland

Ten zuiden van Dortmund in het Rijnland, niet ver van de Beverthal Dam, die werd gebouwd als bescherming tegen overstromingen, ligt het stadje Wipperfürth. Hier woont de vrolijke Thomas Paffrath al meer dan 50 jaar met zijn gezin. De opgeleide tuinman en hovenier werkte na zijn opleiding eerst op de familieboerderij. In 1999 werd de boerderij van 40 hectare verhuurd en gingen ze zich bezighouden met nieuwe taken.

Scottish Sawmillers Rely on Modern Wood-Mizer WB2000 Technology to Generate Profit

“Scotland is beautiful with its landscapes, numerous castles, and unpredictable weather. Travelers going north of Edinburgh get to Perth, where they might think it’s the last bastion of civilization, but over the mountains, there is Inverness. With its microclimate and fertile grounds, this surprisingly warm little section of Northern Scotland is perfect for growing good timber,” says Ronald Munro Ferguson, the owner of Novar Sawmill.

De kwadratuur van de cirkel

Sven Janke, uit Schwanewede bij Bremen, was beroepsmilitair en droomde oorspronkelijk van een carrière als timmerman. Zijn ervaringen in de Bundeswehr en contacten met bosbouwers en houtleveranciers inspireerden hem om zijn eigen mobiele zagerij op te zetten.

oud maakt nieuw

Het timmerwerk van Peter Neumann combineert traditie met moderniteit. Als meester in zijn vak met 25 jaar ervaring is hij gespecialiseerd in projecten met oud hout, waarbij hij de geschiedenis tot leven brengt. Of het nu gaat om vakwerkhuizen of terrasvloeren, Peter combineert het oude met het nieuwe om een harmonieus beeld te creëren. Zijn slogan "Van oud maakt... NeuMann" geeft zijn passie en ambacht perfect weer.

Met de LT70 in de volledige loonsverlaging in Oostenrijk

Zager Michael Huemer uit Abtenau in Oostenrijk laat zien dat een LT70 niet alleen als mobiele zagerij van klant naar klant reist.

Als het past, past het - net als de WM1000 zaag in de timmerwerkplaats

Elke snede is uniek en opent het zicht op de prachtige nerf van de houten panelen - elk project is dus net zo individueel als de wensen van de klanten die het willen.

Nelson Wood Shims Installs Wood-Mizer Sawmill System to Drive Productivity

Nelson Wood Shims, the largest shim manufacturer in North America, recently installed an industrial sawmill system from leading wood processing equipment manufacturer, Wood-Mizer, at its state-of-the-art, high volume sawmill facility in Minnesota, USA.

Kwaliteit in creatieve diversiteit

Direct achter het bord met de bedrijfsnaam van timmerfabriek Jan Narten, in het fraaie dorpje Stemmen in de streek Rotenburg an der Wümme, ligt een indrukwekkende, keurige stapel dikke eiken planken. Je ziet meteen dat hier echt hout wordt verwerkt.

De woningbouwers uit de Solling

In het zuiden van Nedersaksen maken bouwer Jessica Wiegand en bouwer Alexander Kühn hun droom van een houten huis waar. Ze creëerden geheel zelf een Scandinavisch blokhut van Douglas-spar. Voor de 180 m² woonoppervlak werd 200 kubieke meter maanhout extra gekapt in het bos 11 km verderop. Na de oplevering heeft de opdrachtgever met hulp van zijn vader met zijn LT15 WIDE diverse boomstammen, staanders, dakspanten, daklatten en gevelplanken gezaagd.

Houtzagerij Otten, expert in eikenhout

Lutten, een dorp onder de rook van Slagharen, ligt nog nét in Overijssel. Hier is Houtzagerij Otten gevestigd, pal naast het huis van eigenaar Bob Otten (34) en zijn gezin. Voor deze ambachtsman in hart en nieren is er geen mooiere houtsoort dan eiken. Perfect voor het maken van een authentieke hooiberg, een landelijke schuur, traditioneel gebintwerk en meer fraaie, eerlijke producten. Lekker hele dagen bezig in de buitenlucht. “Er zijn mensen, die kun je niet binnen houden… Daar ben ik er één van.”

Verzorgen, oogsten, zagen, bouwen - In de wereld van hout is Dolf Drost in zijn element

Dolf Drost heeft een passie voor ambachtelijk werk. In de wereld van hout is hij op zijn best. Het beheer van landgoederen, het verzorgen en oogsten van bomen, een eigen zagerij, houthandel en traditioneel houtbouwbedrijf. Bij deze gedreven vakman is hout in vertrouwde handen. In Rhenen is zijn onderneming gevestigd. Een kijkje in de keuken van HOUT & Co.

HET GEHEIM VAN EEN KERKKLOK MET HET BESTE GELUID?

Traditionele klokken die sinds 1725 in Duitsland geproduceerd worden, klinken nu beter dankzij een eiken ophanging en klokkentoren.

Boseigenaren zagen boomstammen van keverdoden en meevallers om waarde toe te voegen

Moet u het bos kappen na een meevaller? Zijn er bomen aangetast door de schorskever? Een winstgevende oplossing is om beschadigde boomstammen te verzagen tot waardevoller hout voor boerderijen en verkoop

HOUT WAARUIT MUZIEK WORDT GEMAAKT

Het hout van de cipres is geschikt voor het maken van flamencogitaren. De Spaanse fabrikant MADINTER is gespecialiseerd in de productie van materialen voor muziekinstrumenten.

SETTING UP A TIMBER COMPANY STEP BY STEP

De werkplaats van Dirk Jansen is een waar paradijs voor elke houtbewerker. In zijn eigen werkplaats maakt hij met zijn eigen handen en met behulp van zijn indrukwekkende verzameling houtbewerkingsgereedschap en -machines alles wat hij maar kan bedenken.