nu nieuw - de Wood-Mizer Onlineshop voor Nederland en België

Badge
Deze pagina afdrukken Toevoegen om te vergelijken

Standaard profiel - 10/30
Dit profiel is de juiste keuze voor 90% van alle zaagsituaties. Het is optimaal voor zaagsneden in middelzacht tot middelhard hout.

Hardhoutprofiel - 7/34
Een profiel ontwikkeld voor knoestige den, knoestige eik, keverspar en extreem droge houtsoorten.


Elke zaagband kan tot 10 keer worden gereconditioneerd in de Wood-Mizer slijpservice.

Zaagbanden voor Amix PT-85

Vanaf € 343,64
In stock
Only %1 left

incl. BTW, excl. verzendkosten

Standaard profiel - 10/30
Dit profiel is de juiste keuze voor 90% van alle zaagsituaties. Het is optimaal voor zaagsneden in middelzacht tot middelhard hout.

Hardhoutprofiel - 7/34
Een profiel ontwikkeld voor knoestige den, knoestige eik, keverspar en extreem droge houtsoorten.


Elke zaagband kan tot 10 keer worden gereconditioneerd in de Wood-Mizer slijpservice.

Afmetingen van de zaagband:

Lengte: 440 cm
Brede: 32 mm
Dikte: 1,14 mm

Voordelen
  • 2 Circular Blades. 1 Adjustable Blade.
Beschrijving Zaagbanden voor Amix PT-85

Wood-Mizer is niet alleen de toonaangevende ontwikkelaar op het gebied van smalbandtechnologie voor stationaire en mobiele zagerijen, maar ook de enige producent die zaagbanden uit eigen productie verkoopt.

Vanaf de levering van de grondstof tot het afgewerkte lintzaagblad wordt elke productiestap nauwlettend in de gaten gehouden om ervoor te zorgen dat elk zaagblad in optimale kwaliteit wordt afgeleverd. Bij het kiezen van een lintzaagblad mogen geen compromissen worden gesloten, omdat het blad de kwaliteit van de zaagsnede nog meer bepaalt dan het type zaag en het talent van de operator.

DoubleHard

Daarom kiezen bijna alle Wood-Mizer zagerijen in Duitsland al jaren voor DoubleHard banden, de beste banden met de langste levensduur. Deze lintzaagbladen zijn verkrijgbaar in 4 verschillende profielen en ook in verschillende diktes, zodat individuele aandacht kan worden besteed aan het zaagmodel en de speciale zaagsituaties.

Bij DoubleHard bandzaagbladen is het hele zaaglichaam gemaakt van extreem hard staal (47 HRC) zonder broos te worden. De tandpunten hebben een extra inductieharding ondergaan. Dus als de punten na meerdere slijpbeurten zijn weggeslepen, blijft er een hard bandlichaam over dat zijn scherpte goed kan behouden en toch een acceptabele levensduur heeft.

BiMetal

De BiMetal banden van Wood-Mizer zijn ontworpen voor hoge prestaties in industriële productieomgevingen. Ze zijn gemaakt van twee verschillende soorten staal. Het hooggelegeerde dragermateriaal van BiMetal banden biedt een combinatie van duurzaamheid en weerstand tegen metaalmoeheid. Een nog harder materiaal is met een laser in de tandpunten gelast. Dit resulteert in een langere levensduur dan DoubleHard, vooral bij het zagen van hardere houtsoorten waarop banden sneller slijten.

Dit komt echter ook tot uiting in de duidelijk hogere prijs. De BiMetal banden worden vervaardigd met het 10/30 standaardprofiel en in 1,07 x 34 mm dikte / breedte.


Aufbau des Sägebandes

A. Tandafstand/tandsteek  De tandafstand op alle Wood-Mizer zaagbanden is 7/8“ (= 22,225 mm). Deze waarde wordt vaak de tandsteek genoemd en wordt uitgedrukt in tanden per inch. De tandafstand is een vaste waarde die niet wordt gewijzigd, zelfs niet tijdens het slijpen.

B. Straal aan de basis van de tand Bij deze ronding ontstaat het zaagsel dat door de band uit de zaagsnede wordt getransporteerd. Deze radius mag tijdens het slijpen niet worden gewijzigd. Als de radius te diep of te scherp is uitgeslepen, kan de belasting aan de basis van de zaagtand sterk toenemen; dit leidt tot voortijdig breken van de band. Als de radius te vlak wordt geslepen, kan er niet genoeg zaagsel uit de zaagsnede worden getransporteerd. Dit vertraagt het zaagproces en ook verkort de hogere belasting de totale levensduur van de band.

C. Tandhoogte  De tandhoogte is de afstand tussen de punt van de tand en het laagste punt van de ruimte tussen de tanden. De aldus gevormde ruimte wordt door de zaagband gebruikt om het zaagsel uit de zaagsnede te verwijderen. De voortdurende buiging van de zaagband op de rollen veroorzaakt microscopisch kleine scheurtjes in de ruimte tussen de tanden, die regelmatig moeten worden verwijderd door de zaagband opnieuw te slijpen. Als de band te lang wordt gebruikt, kunnen deze scheurtjes groter worden, waardoor de zaagband voortijdig breekt. De tandhoogte is afhankelijk van het doel van de zaagband. Een zaagband met een hogere zaagtand en een grotere tandruimte wordt gebruikt voor zacht hout. Banden voor hard of bevroren hout hebben zaagtanden met een overeenkomstige lagere hoogte.

D. Borsthoek De borsthoek is de hoek waaronder de zaagtand naar voren is gekanteld ten opzichte van de verticaal. Door deze hoek kan de band in het hout snijden. Als de borsthoek te groot is in verhouding tot de aanvoer, „pulkt“ het zaagblad aan het hout; als hij te klein is, wordt het zaagblad in het hout gedrukt. Beide leiden tot een slechtere zaagkwaliteit. Wood-Mizer zaagbanden worden aangeboden met verschillende borsthoeken van 7° tot 13°, afhankelijk van het doel van de band. Hoe zachter het hout, hoe groter de borsthoek. Het Wood-Mizer standaardprofiel heeft een borsthoek van 10° en is daarom de juiste keuze voor de meest voorkomende zaagsituaties.

E. Bandbreedte De breedte van een zaagband geeft de afstand aan tussen het uiteinde van de tand en de onderkant van de band. Het gebruik van 38 mm brede banden maakt een hogere werksnelheid mogelijk, maar vereist een veel preciezere afstelling van de zaag, vooral van de bandgeleider, en een krachtigere aandrijfmotor. Voor kleinere motoren of eenvoudige zaagsituaties wordt het gebruik van 32 mm brede lintzaagbladen aanbevolen.

F. Zetten Onder het zetten of schranken verstaat men de waarde waarmee de zaagtand - van bovenaf gezien - vanaf het bandlichaam naar links of rechts wordt gebogen en het bandlichaam in staat stelt zonder vast te lopen door de zaagsnede te glijden. De zetting is steeds afwisselend links - rechts. Door de slijpservice van Wood-Mizer worden de zaagbanden tijdens het reviseren volgens de standaardwaarden gezet. Andere waarden zijn echter ook mogelijk op verzoek van de klant.

G. Banddikte De dikte van een zaagband is belangrijk. Hoe dikker de zaagband, hoe groter de zaagnauwkeurigheid, maar tegelijkertijd is er meer motorvermogen nodig. Bovendien neemt, afhankelijk van de diameter van de rollen, het risico op breuk toe met de dikte van het materiaal. Voor eenvoudige zaagsituaties, vooral bij het herzagen, kunnen ook de goedkopere, dunnere banden worden gebruikt. Wood-Mizer zaagbanden worden aangeboden in banddiktes van 1,07 mm tot 1,27 mm.

H. Tandhoek De tandhoek beschrijft de buitenhoek van de zaagtand, die 90° bedraagt voor een rechte tand. Aangezien de band vóór het slijpen wordt gezet, is deze hoek scherper met de gezette tanden, omdat de slijpschijf haaks op het bandlichaam slijpt. De ervaring heeft geleerd dat de volgorde - eerst zetten, dan slijpen - de beste resultaten oplevert, omdat de punt van de tand het eerst het hout raakt.

Nog meer informatie over zaagbanden:

Read More