nu nieuw - de Wood-Mizer Onlineshop voor Nederland en België

Met de LT70 in de volledige loonsverlaging in Oostenrijk

van Wood-Mizer, Deutschland

Huemer_LT70

 

Zager Michael Huemer uit Abtenau in Oostenrijk laat zien dat een LT70 niet alleen als mobiele zagerij van klant naar klant reist.

Dag in dag uit werkt zijn stationaire LT70 met een elektromotor en volledige hydrauliek om individuele bestellingen van klanten uit te voeren.
Van palen tot latten tot planken, het is er allemaal. Sommige klanten leveren hun eigen hout en willen het versneden hebben - geen probleem voor de LT70 van Huemer.
Zelfs kromme fruitbomen zijn geen uitdaging meer, want met een mogelijke stamdiameter van 95 cm zijn er nauwelijks grenzen aan het zagen op contractbasis.

De LT15, waarmee Michael Huemer begon, bereikte herhaaldelijk zijn grenzen wat afmetingen betreft, dus werd besloten om te upgraden naar de LT70.
Handmatig draaien, laden, klemmen en balanceren is niet meer nodig - het gebeurt nu allemaal volledig hydraulisch en is veel sneller en comfortabeler.

Naast zijn zagerij heeft hij ook een loopplankzaag die als kantzaag wordt gebruikt.
Op deze manier kunnen op efficiënte wijze latten worden geproduceerd, die de Wood-Mizer houtzagerij vooraf produceert.

Zoals je kunt zien, ligt er genoeg gezaagd hout te wachten om gebruikt te worden en is er ook genoeg voorraad voor de zaag, zodat de LT70 het bedrijf van Michael Huemer nog lang zal verrijken.