nu nieuw - de Wood-Mizer Onlineshop voor Nederland en België

Deze pagina afdrukken Toevoegen om te vergelijken

BMS250 Slijper

Out of stock
Is het ideale gereedschap voor zagen die hun eigen banden slijpen.
Is het ideale gereedschap voor zagen die regelmatig tape gebruiken en willen investeren in een betrouwbare automatische slijper.
Voordelen
  • 2 Circular Blades. 1 Adjustable Blade.
Beschrijving BMS250 Slijper

Is het ideale gereedschap voor zagen die regelmatig tape gebruiken en willen investeren in een betrouwbare automatische slijper.

Het apparaat slijpt een bepaald aantal tanden en schakelt vervolgens automatisch uit. De zaagband kan eenvoudig worden geplaatst en weer worden verwijderd. De werksnelheid is instelbaar. De robuuste afdekkap wordt tijdens het maalproces gesloten. Oliewissers verwijderen de olie van de riem.

De BMS250 is uitgerust met een 0.18kW enkelfasige motor. Een industriële CBN schijf met een diameter van 127 mm slijpt de band met 2800 toeren per minuut.

De puntenslijper werkt met oliekoeling, het ijzervijlsel wordt opgevangen door magneten en de slijpolie wordt op deze manier gereinigd.
Tapes met een breedte van 25-50 mm kunnen worden geslepen.

Voor het slijpapparaat wordt een 220V eenfasige driefasige motor gebruikt met een stabiel toerental van 2800 rpm. Het is praktisch onderhoudsvrij en ideaal voor het werken in slijpolie en
Metaalkrullen. De gehele motor kan worden opgeklapt om de zaagband eenvoudig in te brengen.
De elektrakast is aan de zijkant bevestigd en is tijdens het slijpen goed bereikbaar. Aan de bovenzijde van het terugklapbare deksel bevindt zich een aansluitstuk waarop eventueel een afzuiginrichting kan worden aangesloten.

Wood-Mizer biedt vier speciale Borazon-schijven ("diamantschijven") voor het slijpen van de banden, die zijn vervaardigd in het exacte profiel dat de zaagband
daarna zou moeten hebben. Ofwel in het 10/30 profiel, het standaard en ook het best verkochte profiel, het 9/29 "frost profiel" voor bevroren hout, het 7/34 profiel voor extreem
hardhout of het 13/29 profiel voor zeer zacht hout. Door het gehele profiel in één keer uit te slijpen, blijven de tandhoogte en tandhoek met absolute precisie behouden.

Read More
Videos BMS250 Slijper
Vraag een offerte aan BMS250 Slijper