nu nieuw - de Wood-Mizer Onlineshop voor Nederland en België

Badge
Deze pagina afdrukken Toevoegen om te vergelijken

compatibel met: LT20, LT40 en LT70

Vilt rail oliehouder

€ 6,53
In stock

incl. BTW, excl. verzendkosten

Artikel #: S09915

compatibel met: LT20, LT40 en LT70

Voordelen
  • 2 Circular Blades. 1 Adjustable Blade.
Beschrijving Vilt rail oliehouder

Viltstrip voor het reinigen van de bovenrail van de kopinvoer. Dit onderdeel wordt gebruikt op de Wood-Mizer zaagmachines LT20, LT40 en LT70.

De viltband heeft de belangrijke functie om de toevoerbalk te reinigen, zodat de rollen die erop lopen soepel lopen. Het zaagblad wordt tijdens het dagelijkse gebruik blootgesteld aan vervuiling door hars en zaagsel en moet daarom regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden. Om het comfort van de gebruiker en de beste zaagresultaten te garanderen, wordt aanbevolen om de viltstrook dagelijks met olie te bevochtigen voordat het werk in de zagerij begint.

De geleiderails zijn voorzien van wissers om vuil te verwijderen, maar alleen het bevochtigde vilt zorgt ervoor dat de rail volledig wordt ontdaan van harsvuil. Olie die over de rail wordt geborsteld lost de harsafzettingen op en verbetert zo het stripeffect. 

De viltstang zit in een behuizing die ook onderhouden moet worden. Het is raadzaam om de staat van de behuizing te controleren en deze van binnenuit te reinigen van zaagsel en spaanders. Een beschadigde behuizing moet worden vervangen door een nieuwe.

Houd er rekening mee dat het niet smeren van de viltriem leidt tot voortijdige slijtage van de geleiderlagers en een ongelijkmatige doorvoer van de kop. Dit heeft dan een negatief effect op het comfort van de gebruiker - merkbaar hoofd bounce en gebrek aan soepele beweging.

Read More