nu nieuw - de Wood-Mizer Onlineshop voor Nederland en België

Vorstbescherming voor zagerijen

van Wood-Mizer, Europe

 

Het risico van zonnige oktoberdagen is dat je overdag zweet, maar dat 's nachts de eerste vorst komt en de waterslang bevriest.

Het is natuurlijk het gemakkelijkst om de watertank na het werk mee naar binnen te nemen en de slang leeg te laten lopen of door te blazen.

Om de magneetklep (indien aanwezig) te kunnen openen, moet de motor draaien of de toevoer ingeschakeld zijn, afhankelijk van het model. Deze magneetklep, en ook de LubeMizer pomp op de grotere modellen, zijn de onderdelen die snel bevriezen.

Als er langere tijd vorst is, is het zinvol antivries aan het water toe te voegen. Zowel antivries voor de radiator als voor de ruitensproeier zijn goed. In het begin schrik je misschien terug voor de extra kosten, maar het antivries kan afhankelijk van de buitentemperatuur worden gemengd. Het is onze ervaring dat je aanzienlijk minder water nodig hebt wanneer het hout helemaal of gedeeltelijk bevroren is.

Bij lichte vorst kan zelfs warm water volstaan. Wel kan er dan op een rail een dun laagje ijs ontstaan wat tot onnauwkeurige metingen leidt.