nu nieuw - de Wood-Mizer Onlineshop voor Nederland en België

Badge
Deze pagina afdrukken Toevoegen om te vergelijken

MP100 Balkenschaaf

€ 6.279,90
In stock

incl. BTW

Een ideale machine om het productassortiment uit te breiden

de perfecte aanvulling voor de LT15START, LT15CLASSIC en gloednieuw nu ook voor de LT15CLASSIC WIDE

Voordelen
  • 2 Circular Blades. 1 Adjustable Blade.
Beschrijving MP100 Balkenschaaf

Hoewel de lintzagen van Wood-Mizer in principe al een fijne zaagsnede produceren, moeten zichtbare balken, blokhutprofielen en zelfs menig plank daarna nog worden geschaafd. Voor dit vaak lastige en vervelende werk heeft Wood-Mizer een balkenschaaf ontwikkeld die de bovenkant van het hout schaaft of profileert door simpelweg over de balk te lopen. De Wood-Mizer balkenschaaf is verkrijgbaar in twee versies, het model MP100 heeft een handmatige hoogteverstelling, bij het model MP150 gebeurt deze verstelling elektrisch via een verstelcomputer SW10.

Om een bijzonder zuiver schaafbeeld te produceren, is de schacht uitgerust met vier messen. Hij bedekt 410 mm breedte in één werkgang en kan tot 4 mm materiaal verwijderen. Als de as zijwaarts wordt verschoven, is een totale schaafbreedte van 520 mm mogelijk zonder dat het gekantrechte hout hoeft te worden verplaatst. Als alle vier de zijden geschaafd moeten worden, wordt het kanthout gewoon gedraaid.

De hoogteverstelling van de schaafas gebeurt handmatig met een handslinger, net als de toevoer. In de basisversie is de balkenschaafmachine uitgerust met vier rechte messen, maar profielmessen kunnen ook probleemloos worden gebruikt, zodat zeer verschillend gevormde balken kunnen worden geproduceerd. Om de boomstam in positie te houden, zijn er twee verschillende stammenklemmen beschikbaar: een eenzijdige die de boomstam met een rubberen buffer tegen de zijgeleider klemt en een centreerklem die de boomstam op een bepaald punt op het zaagbed vastzet, wat vooral belangrijk is bij het werken met vormmessen.

De balkschaaf is gebaseerd op de stabiele en beproefde kop van de LT15 en is gemonteerd op hetzelfde zaagbed. Zagers die al een LT10 of een LT15(START/CLASSIC/WIDE) bezitten, kunnen het bestaande zaagbed voor deze schaafkop gebruiken en beide koppen tegelijk op het bed hebben om na elke zaagsnede te schaven. Bij het maken van planken die aan één kant geschaafd worden, kan er ook eerst geschaafd worden voordat er gezaagd wordt. Als u met beide koppen werkt, is een extra segment aan te raden, omdat de extra kop de zaaglengte verkort. Als de zaag vaak wordt gebruikt, is een afzuigsysteem voor de schaafspanen handig.

De MP100/MP150 is een gemakkelijke manier om het productassortiment van een bedrijf uit te breiden, omdat zelfs vers gezaagd hout kan worden geschaafd of geprofileerd. De MP100/MP150 werkt op hetzelfde zaagbed als een LT15 Classic of LT15 Start. Dit maakt het mogelijk om beide koppen op een gemeenschappelijk zaagbed te gebruiken. Nadat het gekantrechte hout met de zaag is gezaagd, schaaft de MP100/MP150 het hout tot het eindproduct.

Het instellen van de kophoogte en de voeding gebeurt met een zwengel op de MP100.

De MP150 heeft elektrische hoogteverstelling en handmatige voeding en kan worden uitgerust met een optionele elektrische voeding.

Uitrusting

De eenzijdige stammenklem klemt de stam tegen de zijgeleiding. Bij het werken met gezaagd hout worden rubberen buffers op de houtklemmen geplaatst om het hout vast te houden zonder het te beschadigen. Er moeten minstens twee klemmen worden gebruikt.

Er worden 4 rechte schaafmessen meegeleverd. Er kunnen echter ook schaafmessen worden gemonteerd.

De centreerklem wordt aan beide zijden van het segment bevestigd. Met een klem kan het houtblok precies onder de schaafmessen worden geplaatst. Er moeten minstens twee klemmen worden gemonteerd.

Read More
Videos MP100 Balkenschaaf
Meer Informatie MP100 Balkenschaaf
Meer Informatie
Vermogen
Motor 4 kW elektromotor
Zaagcapaciteit
Max. materiaalbreedte 520 mm
Max. schaafbreedte 410 mm
Max. plankdikte 600 mm
Min. plankdikte 60 mm
Kenmerken en opties van de zaagkop
Hoogte-instelling Handmatige
Aanvoer Handmatige
Aantal beitels 4
Vraag een offerte aan MP100 Balkenschaaf