10% op alles! Code: WM10SHOP

Deze pagina afdrukken Toevoegen om te vergelijken
225 mm Cirkelmes en twee 410 mm HSS schaafmessen HSS inbegrepen.

MP220 Schaaf en cirkelzaag

Out of stock
Only %1 left
225 mm Cirkelmes en twee 410 mm HSS schaafmessen HSS inbegrepen.
De MP220 combineert op efficiënte wijze frezen, schaven en zagen in één machine.

De MP220 is ontworpen voor diverse houtbewerkingsprojecten en is de beste keuze voor houtbewerkers en timmerlieden die waarde hechten aan een hoge capaciteit, eersteklas kwaliteit en veelzijdigheid.

Beschrijving MP220 Schaaf en cirkelzaag

 

De MP220 is een veelzijdige en compacte machine die 3 belangrijke bewerkingen combineert - schaven, frezen en rippen. Dit zorgt voor meer efficiëntie en aanzienlijke tijdwinst. Hij kan worden gebruikt voor het afkanten van gezaagd hout, het zagen van gekantrecht hout, het schaven en frezen van planken, maar vooral voor het maken van een afgewerkt product in één werkgang door het op de gewenste breedte te zagen.

Een goed voorbeeld is de productie van lijstwerk uit platen van verschillende breedte. Dankzij het gebruik van een cirkelzaagblad in de machine kan materiaal op een horizontale kop in verschillende breedtes worden verwerkt zonder dat extra afstelling nodig is. Het overtollige materiaal wordt afgesneden, wat resulteert in eindproducten met dezelfde afmetingen. Het in de machine gebruikte cirkelzaagblad met een diameter van 225 mm maakt zagen met een maximale hoogte van 80 mm mogelijk. Voor de veiligheid wordt de zaag beschermd door een stalen deksel met twee opvangopeningen voor zaagsel. Om de spanen in de machine optimaal te verwijderen en de werkplek schoon te houden, is onder de gietijzeren werktafel een extra afzuigpunt aangebracht.

De werktafel van de MP220 schaafmachine en cirkelzaag is gemaakt van hoogwaardig gietijzer. Dankzij zijn eigenschappen dempt gietijzer trillingen en vergemakkelijkt het de materiaaltoevoer. De machine is uitgerust met een 44 cm lange invoertafel met drukrol. Het is mogelijk de machine uit te rusten met een extra invoertafel met een lengte van 120 cm. Een duidelijk en gebruiksvriendelijk bedieningspaneel bevindt zich direct boven de invoertafel, binnen handbereik van de operator.

Een ander voordeel van de MP220 is de horizontale snijkop met een breedte van 410 mm en een diameter van 72 mm, die is uitgerust met vier snijsleuven. De as is standaard uitgerust met twee rechte messen. Het assortiment van Wood-Mizer omvat niet alleen rechte messen, maar ook een hele reeks profielmessen die ook op de horizontale as kunnen worden gemonteerd. Met de gebruikte motor van 3 kW kan het materiaal worden geschaafd tot een diepte van 4 mm of kunnen profielen worden geproduceerd met een diepte tot 20 mm.

Het materiaal wordt aangevoerd via 3 aanvoerrollen. Twee stalen rollen vóór de horizontale as en een derde, speciale polyurethaanrol direct erachter zorgen voor een soepele geleiding van het materiaal tijdens de bewerking met een instelbare aanvoersnelheid van 2 tot 11 m/min.

 

Read More
Videos MP220 Schaaf en cirkelzaag
Kenmerken MP220 Schaaf en cirkelzaag

Meer Informatie MP220 Schaaf en cirkelzaag
Meer Informatie
Horizontal Cutter
Motor 3 kW (Aanvoermotor)
4 kW (Aanvoermotor planetaire aandrijving)
Diameter 72 mm
Schaven
Max. Planing Width 400 mm
Spaandikte schaafbank 4 mm
Frezen
Horizontale profieldiepte 20 mm
Ripsawing
Max. Ripsawing Width 280 mm
Max. Ripsawing Height 80 mm
Cirkelzaagblad
Diameter 225 mm
Boorgat diameter 35 mm
Aandrijving
Feed Speed 5 m/min
2-11 m/min
Aanvoermotor 0.18 kW (0.25 HP), 3-phase
0.37 kW (0.5 HP), 3-phase (Aanvoermotor planetaire aandrijving)
Afmetingen & gewicht
Lengte 1116 mm
Breedte 788 mm
Hoogte 1257 mm
Cast-Iron Table Size 650 mm x 410 mm
Gewicht 240 kg
Shipping Weight 360 kg
Dust Collection Specifications
Recommended Airflow 2000 m3/h
Dust Extraction Ports 50 mm
100 mm
125 mm
Vraag een offerte aan MP220 Schaaf en cirkelzaag