10% op alles! Code: WM10SHOP

Wood-Mizer Open Dag 2023

Tussen 10.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom om onder het genot van een hapje en drankje ons bedrijf en de nieuwste machines van Wood-Mizer te bekijken en de mogelijkheid om deze in actie te zien. Ook zijn er een paar hele mooie aanbiedingen, waaronder een actie met de LX50Classic, LT20 en LT40.

Wil je deelnemen aan deze dag? Laat het ons per mail (info@woodmizer.nl) of telefonisch (+31-6 1923 0967) weten voor 17 juni aanstaande. Vanwege het beperkt aantal plaatsen zijn er maximaal 2 kaarten per bedrijf beschikbaar.

 

Wij zullen de volgende machines laten zien:

Zagerijen

 • LX50START stationaire zagerij
 • LX50CLASSIC stationaire zagerij
 • LT15CLASSIC stationaire zagerij
 • LT20 stationaire zaagmachine
 • LT40 mobiele zaagmachine
 • LT70 stationaire zagerij
 • LX250 stationaire zagerij

Houtbewerking

 • MP160 schaafbank en vandiktebank
 • MP200 2-zijdige schaafmachine
 • MP260 vierzijdige schaafmachine
 • MP280 vierzijdige schaafmachine
 • MP360 vierzijdige schaafmachine
 • MS300 formaatcirkelzaag
 • MF130 verticale freesmachine
 • MB200 SlabMizer

Cirkelzagen

 • EG100 2-blads cirkelzaag
 • EG300 meerbladige cirkelzaag

Herzaag

 • HR115 herzaag

Wood-Mizer Open Dag 2022

Machines bekijken, ervaringen uitwisselen, een drankje doen….

Super geslaagde open dag bij Wood-Mizer dealer Breukers

HAAKSBERGEN - Sinds 2014 hebben Gerlo en Inge Breukers het officiële dealerschap van Wood-Mizer voor Nederland en Vlaanderen. Hoog tijd om hun klanten uit te nodigen voor een open dag vonden ze. Informatief én gezellig. Het stel had werkelijk alles uit de kast gehaald voor een presentatie van de volledige Wood-Mizer collectie. Alle types zagen (en toebehoren) waren opgebouwd op hun erf, net als verschillende schaafmachines. Een bar en een mobiele friettent maakten het feestje compleet…  

 

De open dag op 8 juli begon met een oer-Twentse ontvangst: koffie/thee met krentenwegge van de plaatselijke warme bakker. Tussen de imposante machines waren statafels neergezet. Een verfrissend drankje konden de bijna 100 bezoekers, afkomstig uit alle windstreken van ons land en zelfs Vlaanderen, halen aan de bar. Erve Breukers was gedompeld in een gemoedelijk sfeertje. “Deze dag is ook bedoeld om elkaar te ontmoeten. Veel zakelijke contacten verlopen nou eenmaal via de telefoon. Nu kun je mooi ‘live’ een praatje met elkaar maken. En ervaringen uitwisselen. Want we zijn allemaal met hetzelfde bezig, toch?”, aldus Inge en Gerlo. Overigens wist het tweetal zich gesteund door hulptroepen uit familie- en kennissenkring.

 

Ruimte

Hout zagen én nabewerking stonden centraal tijdens de open dag. Natuurlijk was de LT40, de Wood-Mizer waar het allemaal mee begon, present.  Maar ook meerdere varianten van de LT15, LT20 en LT70 en verschillende types schaafmachines. “Op een beurs kun je één, hooguit twee machines laten zien. Vandaag hebben we de ruimte om echt véél te laten zien”, zegt Gerlo. Als één van de machines wordt gestart voor een demonstratie, drommen de mensen samen. Van boomstam tot balk, dat blijft toch een machtig schouwspel.

 

Dezelfde taal

Op de schaafmachine ligt een kolossaal tafelblad van eikenhout. Goedkeurend laat Michel Berghegen zijn hand over het oppervlak gaan. Vanuit Wamel (Land van Maas en Waal) is hij naar Haaksbergen gereden. “Niet al te moeilijke vragen stellen asjeblieft. Ik zaag nog niet zó lang”, zegt hij lachend. “Vorig jaar heb ik hier een Wood-Mizer LT15 gekocht.” Voor die tijd hield Michel zich vooral bezig met het zagen en kloven van kachelhout. De groeiende vraag naar stoere tafelbladen maakte hem enthousiast. Dat wilde hij ook! En dus  startte de Brabander zijn zoektocht naar een professionele zaagmachine. Internet bracht hem op het spoor van Gerlo en Inge Breukers. Hun eerste kennismaking was meteen een goeie. “Na zó’n ontvangst was ik óm”, vertelt hij. “Hoewel ik gewoon eens wilde rondkijken naar een zaag, voelde me heel serieus genomen. Gerlo had alle tijd voor me en gaf heldere uitleg. Hij zaagt al zo’n vijfentwintig jaar dacht ik? In elk geval spreken we dezelfde taal.”

 

Wijzer

Michel is dik tevreden over zijn aankoop. “Goede machine hoor, die LT15. Hij zaagt erg nauwkeurig. Op dit moment ben ik een buitenkeuken aan het maken. En is er eens een probleempje”, vervolgt hij, “Je hoeft maar te bellen en Gerlo heeft een oplossing. Ook met de levering van zaagbanden zijn ze vlot. Ze doen wat ze beloven.” De schaafmachine blijft nog even toekomstmuziek voor Michel. “Zoiets zou mij wel passen natuurlijk. Maar er moet nu eerst verdiend worden voor ik een volgende investering doe.” Tijdens de open dag hoopt hij andere zaagexperts te spreken ‘over het vak’. “Daar word je altijd wijzer van.”

 

Zien & aanraken

Pieter van Valen – een pietje-precies – neust aandachtig rond tussen de schaafmachines. De Dordtenaar geeft professionele trainingen en cursussen in het veilig bewerken van hout. En hij heeft een houtzagerij, gespecialiseerd in het kwartiers zagen van eiken, en dan met name voor de meubelmakerij. Zijn machines zijn langzamerhand aan vervanging toe én hij heeft uitbreidingsplannen. Voor Pieter is de open dag bij Breukers Bosbouwmachines een buitenkans om véél te zien. “In folders zijn het allemaal mooie plaatjes en verhalen. Hier kun je de machines zien en aanraken. Dat is het mooie van een open dag. En ja, ik blíjf bij Wood-Mizer. Die aankoop destijds was een gok, maar daar heb ik geen spijt van. Zij hebben een goede service, dat vind ik erg belangrijk. Het voelt goed dat er een vakman naast me staat!” Aan de zaag heeft hij wél wat aanpassingen gedaan. “Eikenhout is vrij zuur. Daardoor kunnen bouten en moeren op den duur wat roestig worden. Daarom heb ik deze vervangen door roestvrijstalen exemplaren. Ook heb ik de zaagmachine verhoogd. Met mijn lengte van twee meter werkt dat prettiger.”

 

Hout zat…

Jan en Wendy Wasseveld van de gelijknamige houtzagerij uit Vorden inspecteren een LT40 wide. “Een stationaire zaag. Wij zagen gewoon bij huis, niet op locatie”, zegt Jan. Houtzagerij Wasseveld zaagt op bestelling, óók maatwerk. “Ken je Vorden? Dat is een bosrijke omgeving met veel landgoederen.” Hout zat dus. En met de huidige LT20 hebben Jan en Wendy heel wat stammen tot planken en balken verzaagd. “Ja, af en toe zaag ik ook”, lacht ze. “Hij zei ‘probeer het toch eens!’. En ik vind het hartstikke leuk. Maar Jan doet het meeste zaagwerk en ik hoofdzakelijk de administratie.” Het ondernemersechtpaar wil de overstap maken naar een bredere zaagmachine die dikkere stammen aankan. “Deze LT40 wide is prachtig, maar heeft 7 pk méér. Onze stroomkast thuis moet het ook kunnen trekken natuurlijk.”

 

Eilanders

Van Terschelling naar Haaksbergen, da’s écht een héle reis. En dus maken Pieter de Jong en Nina Kelbling – van Islandwoods - een weekenduitje van hun bezoek aan de open dag. In de werkplaats van IslandWoods Houtzagerij & Meubelmakerij staan verschillende Wood-Mizers. Zagen gebeurt met de LT40. En dan is er een MP260 4-zijdige schaafmachine. En tenslotte een Wood-Mizer droogsysteem. Nina is hier voor een live-ontmoeting met het Wood-Mizerassortiment. “Ze hebben hier héél véél neergezet”, vindt Pieter. “Zo’n open dag is ook goed voor de connecties. Daar leer je van.” Nina vertelt dat ze op het eiland aan verschillende projecten werken, bijvoorbeeld voor het bekende Oerolfestival. Zij houdt zich vooral bezig met de meubelmakerij. “Dat is van alles. Zeg maar wat de mensen willen. Vraagt iemand om snijplanken? Nou, dan maken we die.” Pieter knikt: “Met hout van het eiland, dat is vooral grenen en sitka. Het rondhout wordt aangeleverd door Staatsbosbeheer. Eiken, beuken en Douglas halen we van het vaste land. De eilanders vinden het prachtig dat ‘hun’ hout op Terschelling blijft. Het typische eilandgevoel van ‘dat is van óns!’”, lacht hij. Producten maken van hout vinden ze fantastisch. Buitenkeukens, meubilair voor binnen en buiten, gebintconstructies. Maar ook uitvaartkisten en herinneringsbanken. “Hout is mooi. Mensen worden er blij van.”

 

Klaus und Kirsten…

 

Naast Gerlo en Inge Breukers liep er nog een héél tevreden Wood-Mizerstel rond tussen de oranje machines: Klaus en Kirsten Longmuss. Hij is bedrijfsleider van Wood-Mizer Duitsland, zij regelt de pr en marketing voor de Duitse dochteronderneming. “We doen dit al zo’n dertig jaar. Wat begon met de LT40 is ondertussen uitgegroeid tot een breed aanbod zaagmachines, schaafmachines en droogkamers”, zegt Klaus. Vijf uur rijden vanuit Schletau naar Haaksbergen hadden ze er graag voor over. “Tijdens een meeting als vandaag gaat het best veel over techniek, maar ook over het uitwisselen van andere ervaringen. Hoe ontvang je klanten? Wat doe je als er een probleem is? Wat moet je met door vraatkevers aangetast hout? Sommige zagers hebben zelf handige technische snufjes aangebracht die ze graag delen met hun collega’s. Dat soort dingen”, vertelt Kirsten. “Bij ons in Duitsland houden we jaarlijks het zogeheten ‘Sägertreffen’. Een gezellig weekend speciaal voor zaagmannen en -vrouwen. Doel is dat je wijzer naar huis gaat.” Klaus en Kirsten zijn erg op schik met Gerlo en Inge Breukers. “We hebben een klik. Gerlo is een super-techneut, Inge kan goed organiseren. Een sterke combinatie!”