nu nieuw - de Wood-Mizer Onlineshop voor Nederland en België

Heb ik een mobiele of een stationaire zaagmachine nodig?


Waarom Wood-Mizer?

 
Auswahl
Auswahl

HOE TE KIEZEN


Wood-Mizer zaagmachines worden in modules geproduceerd. Zo kan het dat er niet alleen 6 verschillende modellen zijn, maar dat elk model apart kan worden samengesteld en aan bepaalde behoeften kan worden aangepast. Ook kunnen de basismodellen achteraf worden uitgebreid met een breed aanbod van accessoires. De aankoop van een zaagmachine is een belangrijke investering in de toekomst. Neem daarom de tijd voor uitgebreid advies voordat je een machine koopt en bekijk de modellen waarin je geïnteresseerd bent in de praktijk.


Rentabilität

WELK RENDEMENT


Wood-Mizer bouwt al meer dan 30 jaar bandzaagmachines met smalbandtechnologie. De grote voordelen van deze technologie zijn het hoge rendement (ook bij dunne stammen), het lage energieverbruik (dus lage exploitatiekosten), en vooral de lage investeringskosten. Wood-Mizer zaagbanden zijn verkrijgbaar voor alle machines in Silvertip kwaliteit vanaf slechts EUR 14 ex BTW.


Vielseitigkeit

HOE VEELZIJDIG IS WOOD-MIZER


Met een mobiele of stationaire bandzaagmachine van Wood-Mizer kun je constructiehout, fineerhout, daklatten, houten dakspanen, achthoekige palen, extreem krom hout of zeer korte stammen zagen. De standaard zaaglengte van elke machine kan worden verlengd door middel van verlengingsopties. In tegenstelling tot raamzagen kun je elk stuk hout dat op de zaag komt, afzonderlijk zagen.


Prazision

HOE NAUWKEURIG


Een van de belangrijkste redenen waarom zoveel klanten met hun Wood-Mizer een goed bedrijf hebben, is de nauwkeurigheid van de zaagsnede. Ons unieke en gepatenteerde ontwerp van de zaagkop met eenzijdige ophanging (geleiding aan de boven- en onderkant) maakt een onbeperkte stamhantering mogelijk. Met deze bandzaagmachines bereikt u precies het resultaat dat u voor ogen hebt: nauwkeurig gezaagd hout met een zaagoppervlak dat zo glad is dat het begrip "ruw gezaagd" een heel nieuwe betekenis krijgt.


Mobilitat

HOE MOBIEL


Alle zagen uit de 15-, LT20-, LT40- en LT70-serie kunnen worden gebruikt als mobiele machines met een onderstel. Voor een transportgewicht tussen 700 kg en 2.500 kg is geen speciaal, zwaar trekvoertuig nodig. De verbrandingsmotor garandeert bij alle series echte mobiliteit, omdat je geen aggregaat hoeft te vervoeren. Loonzagers kunnen hun machine dus gebruiken waar het hout gekapt wordt, namelijk in het bos. Dit bespaart transportkosten.


Lebensdauer

DE LEVENSDUUR


Wood-Mizer bandzaagmachines zijn extreem duurzaam en worden al tientallen jaren gebruikt in de moeilijkste klimaatcondities over de hele wereld, vaak zelfs in 3-ploegendienst. Wood-Mizer bandzaagmachines hebben wereldwijd miljoenen kubieke meters gezaagd hout geproduceerd. In de meer dan 25 jaar dat wij in Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Nederland/België en Zwitserland werken, is er nog nooit een zagerij gesloopt. Door zijn robuustheid en lange levensduur heeft de machine vele jaren een goede doorverkoopwaarde. Wij ruilen je gebruikte zaagmachine in en doen je graag een aanbod. De eerste Wood-Mizer zaag ooit gebouwd staat al lang in een museum, en zou ook nu nog zonder problemen draaien.


Einsatzfreude

DE WOOD-MIZER WERKLUST


Dankzij de eenzijdig opgehangen zaagkop en het gepatenteerde zaagbed kunnen de machines ook op oneffen terrein in korte tijd worden opgesteld en werken. Ze zijn robuust en zagen stammen met een diameter tot 95 cm en standaardlengtes tot 8,1 m, maar zijn tegelijk wendbaar genoeg om bv. op een erf te zagen. Bij andere machines moet je je vaak over het zaagbed buigen om gezaagd hout weg te pakken. Door het ontwerp van de Wood-Mizer kun je ernaast staan bij het afnemen van gezaagd hout, wat de rug ontlast. Onze machines werken zowel bij hitte als in vrieskou, als andere zaagmachines het bevroren hout niet meer kunnen verwerken.


Ausbeute

DE HOUTOPBRENGST


Het verschil tussen het rendement van een Wood-Mizer smalbandzaag en een cirkelzaag of brede lintzaag is gemakkelijk te zien. Wij willen dat je schoon en nauwkeurig gezaagd hout produceert, geen zaagsel. Met minder energie en inspanning kun je meer planken uit één stam zagen. Je hebt dus minder stammen nodig om dezelfde hoeveelheid gezaagd hout te produceren. In het getoonde voorbeeld is het rendement van de Wood-Mizer zaag 50% hoger dan dat van een cirkelzaag.

... hoe zit het met de service van Wood-Mizer?

Setworks
ERREICHBARKEIT

BEREIKBAARHEID


We zijn 50 uur per week open. Buiten deze uren kunt je ons mailen of een bericht sturen en dan bellen wij de volgende werkdag terug als je dat wilt.


Hilfe

ONDERSTEUNING


Er is gedetailleerde documentatie met lijsten van reserveonderdelen voor alle machines. Zowel de constructie als de werking worden beschreven. Voor veel machines zijn er online set-up video's waarin alle stappen nog eens in de praktijk worden getoond. Voor alle hydraulische zagen is een instructie van enkele uren in de prijs inbegrepen. Mochten er toch nog vragen onbeantwoord blijven, dan kan ons serviceteam in de meeste gevallen telefonisch verder helpen.


SAEGEBANDVERSORGUNG

LEVERING ZAAGBANDEN


Wood-Mizer is de enige zaagfabrikant in de smalbandsector die ook zaagbanden produceert. Al meer dan 25 jaar. Deze banden zijn speciaal ontwikkeld voor onze machines, geschikt voor verschillende zaagsituaties, van zeer hoge kwaliteit en uiterst rendabel.


SCHAERFSERVICE

WOOD-MIZER SLIJPSERVICE


De slijpservice die wij aanbieden is snel en goedkoop. Zo kun je besparen op de aanschaf van slijp- en zetapparatuur. Bovendien verdien je meer met zagen dan met zelf slijpen.


ERSATZTEILVERSORGUNG

LEVERING VAN RESERVEONDERDELEN


Ons onderdelenmagazijn is zeer goed gevuld met 5.000 artikelen. Wij hebben alle slijtende onderdelen in voorraad en kunnen ze indien nodig dezelfde dag verzenden. Wij zorgen er ook voor dat wij de beste prijs hanteren, zodat u niet naar een bouwmarkt of ijzerwarenwinkel hoeft om onderdelen te vinden. Bestellen kan zonder problemen per telefoon, mail of fax.


SERVICE

SERVICE


Zorg en regelmatig onderhoud van een werkende machine is een eerste vereiste voor vele jaren goed werk. Ons ervaren team in de werkplaats staat je graag met raad en daad bij, telefonisch, in onze werkplaats of in je bedrijf. Wij helpen ook graag bij het ontwerpen van je reclame en kunnen ook voor foto's, logo's en grafieken uit ons archief zorgen.


PERSOENLICH

PERSOONLIJK


Eenmaal per jaar organiseren wij een bijeenkomst waar houtzagers ervaringen kunnen uitwisselen. Wij gaan regelmatig met nieuwe producten naar beurzen. Wij zijn dus ook regelmatig bij jou in de buurt, en zouden het op prijs stellen als je onze stand opzoekt.


ERFAHRUNG

ERVARING


Als vertegenwoordiger van Wood-Mizer is ons werk al jaren gericht op één productgroep. Onze klanten profiteren van de ervaring die wij hebben in dienstverlening en de zagerij.